Podejście indywidualne

To bardzo ważne, ponieważ do każdej osoby, powinno się podchodzić indywidualnie, aby jej nie zaszkodzić, a pomóc w zrzuceniu zbędnych kilogramów. Na razie, zainteresowanie dodatkowym menu, nie jest ogromne, ale właściciele restauracji notują systematyczny wzrost klientów. Dietetycy zatrudniani sa tez masowo w prywatnych klinikach medycznych, aby układać menu dla osób po zabiegach operacyjnych. Nawet osoby po udarze mózgu, ze względu na często w takich wypadkach występujący paraliż, musza zmienić sposób odżywiania na pokarmy raczej płynne. Opracowywanie diet odbywa się zawsze po konsultacjach z lekarzem prowadzącym dana osobę. Dietetycy, musza tez posiadać niezbędne informacje, dotyczące na przykład wszelkiego rodzaju alergii pokarmowych, które niestety, nie należą do rzadkości. Wbrew pozorom, dietetyk to bardzo odpowiedzialny zawód, który wymaga dużo ostrożności i stosowania się ściśle do zaleceń lekarskich. Generalnie każdy kto próbował wie jak trudne jest przestrzeganie diety, dlatego tak wielu się to nei udaje.

Comments are closed.