Rodzaje głodówek.

Ze względu na rodzaj przeprowadzania (jakościowa):głodówka sokowa dla początkujących polegająca na piciu do 2 litrów dziennie świeżo wyciśniętych soków z warzyw i owoców. Jest to najkrótsza głodówka i powinna trać nie mniej 36 godzin (noc, dzień, noc). głodówka klasyczna – pijemy dużo wody, może ona być przegotowana, ciepła lub zimna, w zależności od tego, jaka nam najbardziej odpowiada,głodówka urynowa – prócz wody pijemy także własną urynę (mocz) oraz wcieramy się ją w ciało i wykonujemy z niej lewatywy. Szybciej uzyskujemy efekt zakwaszenia organizmu, lepiej oczyszczamy się ze złogów, likwidujemy patogenną mikroflorę i guzy, skraca się przy tym czas samej głodówki,głodówka „na sucho” – trwa krótko i polega na zaprzestaniu picia wody i podejmowania z nią jakiegokolwiek kontaktu. Wykluczenie płynów sprzyja szybszemu rozkładowi tłuszczu. Przynosi najskuteczniejsze efekty, ale za to jest najtrudniejsza ze wszystkich, ponieważ trenujemy własną wolę nie tylko z uczuciem głodu, ale także silnego pragnienia.

Comments are closed.