Etapy właściwie przeprowadzonej głodówki.

Właściwie przeprowadzana głodówka powinna składać się z następujących etapów:1.Okres przygotowawczy – powinien być wprowadzony na ok. 2 tygodnie przed głodówką. Wówczas należy: zrezygnować z jedzenia mięsa, jedzenia słodyczy picia słodzonych napojów,zamienić jasne pieczywo na ciemne,zrezygnować z jedzenia nabiału,jeść przede wszystkim warzywa i owoce oraz kasze,zrezygnować z kawy i herbaty, które należy zastąpić naparami ziołowymi oraz sokami warzywnymi i owocowymi ale koniecznie świeżo wyciśniętymi.2.Godzina zero – rozpoczyna się głodówka. Teraz podstawowym i jedynym posiłkiem jest nisko mineralizowana woda. W trakcie jej trwania należy się wysypiać, pamiętać o ciepłych ubraniach oraz bardziej niż zwykle obserwować zachowania swojego organizmu.3.Okres wyjścia – jest ważny i musi trwać tyle ile sama głodówka ponieważ to on decyduje jak długo utrzymają się jej efekty. Powoli etapami należy wprowadzać kolejne pokarmy zaczynając od rozcięczonych soków, następne powinny być warzywa, owoce i kasze. Nie wolno również solić potraw.

Comments are closed.